Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth

[email protected]

MB1 ZAALKAMPIOEN OP SPECTACULAIRE WIJZE

MB1 (14-15 jaar) van Hockeyclub Nuth (HCN), na het spectaculair binnenhalen van het zaalkampioenschap derde klasse.

Het MB1-team (14-15 jaar) van Hockeyclub Nuth (HCN) wist op de allerlaatste zaalhockeycompetitiedag op spectaculaire wijze het kampioenschap van de derde klasse binnen te halen in Herten.

De opdracht, die laatste competitiedag was duidelijk voor de meiden. Beide wedstrijden winnen … ook nog van de nummers  een en twee … om kampioen te worden.

De Nuthse hockeysters begonnen dan ook gespannen aan de wedstrijd tegen Concordia (nummer twee) uit Roermond en stonden daardoor al snel met 1-0 achter. Ze herstelden zich door die helft twee doelpunten te maken. Echter voor rust viel er ook nog een tegendoelpunt, 2-2.

De tweede helft hadden de meiden de zenuwen beter in bedwang en knalden ze uit de startblokken. De ballen vlogen de keepster van Concordia om de oren, waardoor ze snel uitliepen naar 7-2. Eindstand 7-3!

Toen Cranendonck, de nummer één! De Nuthse ‘girls’ geloofden er in. Ze gaven alles. Ze waren één collectief. De wedstrijd ging op en neer in de eerste helft, maar er vielen geen doelpunten.

Na de rust wist Nuth te scoren uit een loepzuiver genomen strafcorner. Niet veel later viel er ook nog een veld- … zaaldoelpunt … 2-0 voor Nuth. Daarna zette Cranendonck alles op alles om de aansluiting te vinden. Ze bleven beuken op het Nuthse doel. HCN hield stand met daarbij vooral voortreffelijk werk van de keepster. Ze wist iedere strafcorner tegen te pareren. Kortom: twee zinderende wedstrijden, maar met één welverdiend resultaat voor Nuth MB1, zaalkampioen!