Je bent hier: HCNuthVerenigingClubkleding
Handige links

Zoeken
Agenda
za 27  (M) : NED - Z-AFR
za 27  (V) : NED - FRA
zo 28  (M) : NED - FRA
ma 29  (V) : DUI -NED
di 30  (M) : GB - NED
wo 31  (M) : DUI -NED
wo 31  (V) : NED - CHI
  hele agenda
Uitslagen
Datum  Team   Uitslag  Tegenst.
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
Mededelingen
  • Technische Commissie (3)
  • Junioren (1)
  • Accommodatiecommisie (1)
  • Contributie (1)
HC Nuth
Adres
Hockeyclub Nuth
Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth

[email protected]
Clubkleding 
 


  
 CLUBKLEDING
 
Spelers van een team van hockeyclub Nuth zijn verplicht de bondswedstrijden te spelen in het standaardkostuum. Voor hockeyclub Nuth zijn dit de kleuren : donkerblauw shirt/blouse met lichtblauwe streep, donkerblauwe broek/rokje en gestreepte kousen in de kleuren donker- en lichtblauw.
 
Voor teams van een bezoekende vereniging geldt dat ze zich kleden in shirt/blouse en kousen waarvan de  kleur duidelijk afwijkt van de ontvangende partij. Hockeyclub Nuth speelt in dat geval met oranje shirt/blouse en witte kousen.
 
Keepers dienen afwijkende kleuren te dragen.
 
Als het erg koud is kan aanvullende kleding gedragen worden mits in dezelfde kleuren (donkerblauwe pullover). 
Op de trainingen zijn clubkleren uiteraard niet verplicht.

Clubkleding is uitsluitend verkrijgbaar via Intersport Superstore Gardenz.
Adres: Makado te Beek. 046-3030564
 
 
  
 CLUBLOGO
 
Tot 2003 speelde Hockeyclub Nuth in een wit shirt en donkerblauwe broek/rok en donkerblauwe kousen. In 2003 verhuisde de club naar de huidige accommodatie en werden ook de clubkleuren en het logo aangepast. Om aan te geven dat vanaf dat moment alles anders zou gaan.
Voor de huidige huisstijl van Hockeyclub Nuth heeft Kara Petit zich laten inspireren door het natuurgrasveld met aan iedere korte zijde een doel. Een balletje, dat refereert aan de doelpunten, en de naam van de club maken het logo compleet.
Het karakter van het logo is eenvoudig, vriendelijk en speels, net zoals de leden van de club. Op ieder item, indien mogelijk, wordt het doel/logo ook in de tegenovergestelde richting geplaatst, net zoals op het veld. Een keer in de bestaande donkerblauwe kleur en een keer in een lichtblauwe kleur. Je kunt dit ook terugzien op de clubkleding, op de broeken en rokjes is het logo in tegenovergestelde richting gedrukt.
 
 
  
 HOCKEYSTICK
 
De Juiste Sticklengte Voor De Hockeyjeugd Van 5 t/m. 12 Jaar  
Regelmatig krijgt HockeyClub Nuth (HCN) vragen over de lengte en het gewicht van een kinderstick. De lengte van een stick wordt in inches aangeduid. De normale maat is 36,5. Voor lange volwassenen bestaan ook langere sticks bijvoorbeeld 38. Een volwassene kan vaak zelf bepalen wat hij of zij fijn vindt qua gewicht en materiaal, een kind kijkt vaak alleen maar naar de kleur.
Voor kinderen zijn er kleinere sticks ontwikkeld. De juiste sticklengte voor een kind is erg belangrijk voor het aanleren/het ontdekken van de technische basisvaardigheden. Een stick op de groei kopen is dus ook niet een ideale oplossing. Een stick moet een lust zijn, géén last. Laat u goed adviseren door een speciaalzaak.
 
Het bepalen van de juiste lengte
Gebaseerd op adviezen door hockeygespecialiseerde sportzaken:
-  Je kind staat rechtop met zijn/haar armen langs het lichaam.
-  Buig de onderarm naar 90 graden.
De juiste lengte is nu de afstand van de elleboog naar de grond.
 
KINDERSTICK
 
Aan welke eisen moet een goede kinderstick voldoen:
-  De lengte is besproken.
-  De stick moet zo’n gewichtsverdeling hebben dat een volwassen speler ermee zou kunnen hockeyen. De stick is alleen te kort voor de volwassene.
-  De steel is wat minder dik dan bij een stick voor volwassenen. Jouw kind moet de stick makkelijk met zijn of haar linkerhand bovenaan kunnen vasthouden.
-  Sticks voor volwassenen zijn nooit helemaal recht. Ook een ministick zou een kleine kromming moeten hebben.
Geef je kind een goede stick, met de
juiste lengte en … zie de vooruitgang.
  
  
 BESCHERMING
 
GEBITSBESCHERMER

Gebitsbeschermer dragen? Sinds het seizoen 2015-2016 verplicht!
Hockey is een leuke sport maar kent ook zijn risico’s. Daaronder hoort helaas de mogelijkheid dat je tijdens het trainen of het spelen van een wedstrijd  de kans loopt om een beschadiging van je tanden op te lopen. De kans is heel klein, maar toch.
Het gebruiken van een gebitsbeschermer voorkomt in de meeste gevallen dat er bij een botsing met de bal of een stick een stuk van een tand afbreekt.
Er  zijn heel veel verschillende soorten en maten gebitsbeschermers. In grote lijnen komt het er op neer dat er voor kinderen met een wisselgebit goede apparaten te koop zijn in de sportwinkels voor een bedrag tussen de 5 en 15 euro.
Omdat deze gebitsbeschermers niet precies op maat zijn voor iedereen apart, kunnen ze soms wat los  om de tanden zitten. Als je het apparaat iets verwarmd in een beetje warm water ( niet te heet ! )  en dan in je mond doet kan je  het beter laten passen om je tanden door het met je vingers aan te drukken. Zo krijg je een gebitsbeschermer die goed beschermt en toch redelijk goed zit.
Als je gebit is uitgewisseld  is het mogelijk om een beschermer op maat te laten maken. Er moet dan een afdruk van  het bovengebit gemaakt worden door een tandarts, een mondhygiëniste of een assistente van de tandarts. Op dit model wordt dan door de tandtechnicus een gebitsbeschermer gemaakt die heel nauwkeurig past en  ook goed blijft zitten als de mond wordt opengedaan. Je kunt er ook goed mee praten. Dit apparaat is dan wel duurder maar levert ook veel gebruikers gemak.
 
SCHEENBESCHERMERS
 
Zijn Scheenbeschermers Verplicht?  
Ja, de KNHB (Kon. Ned. Hockey Bond) stelt het dragen van scheenbescherming tijdens de wedstrijden verplicht. Zonder scheenbeschermers moet de scheidsrechter/spelleider je uit het veld sturen.
HCN raadt het dragen van scheenbeschermers tijdens de trainingen ook ten zeerste aan.
 

 
 

Statistieken
zaterdag 20 juli 2024
Aantal leden (info) 240
Nu online 76
Leden met @ 99,2%
SMS Bereik (teams) 66,7%
Vandaag jarig
Sponsors
Bekijk alle sponsors
facebookLinkedInTwitterKNHB Naar de KNHB site