Je bent hier: HCNuthVerenigingClubinformatie
Handige links

Zoeken
Agenda
za 27  (M) : NED - Z-AFR
za 27  (V) : NED - FRA
zo 28  (M) : NED - FRA
ma 29  (V) : DUI -NED
di 30  (M) : GB - NED
wo 31  (M) : DUI -NED
wo 31  (V) : NED - CHI
  hele agenda
Uitslagen
Datum  Team   Uitslag  Tegenst.
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
Mededelingen
  • Technische Commissie (3)
  • Junioren (1)
  • Accommodatiecommisie (1)
  • Contributie (1)
HC Nuth
Adres
Hockeyclub Nuth
Sportpark Kollenberg 1
6361 KA Nuth

[email protected]
Clubinformatie 
 
 
 SAMEN BETER WILLEN WORDEN IN HOCKEY
 
Hockeyclub Nuth is een vereniging met ruim 400 leden waar gezelligheid en prestaties hand in hand gaan. Ons clubmotto luidt: "Samen beter willen worden in hockey". Dit betekent dat elke persoon lid kan worden van onze club, hockeyervaring of geen hockeyervaring, mits je over de juiste instelling beschikt! De minimumleeftijd om lid te worden is 5 jaar. Er is geen maximumleeftijd.
 
De club is gevestigd op Sportpark Kollenberg in Nuth en beschikt over een mooie accommodatie met een zand-ingestrooid kunstgrasveld en een miniveld. De club krijgt in de zomer van 2013 een 2e veld (semi-waterveld).
Iedereen die erover denkt om lid te worden bij HC Nuth mag 3x zonder verplichtingen meetrainen met een team dat qua leeftijd en niveau het beste bij hem/haar past. Daarna kan de beslissing worden genomen om wel of niet lid te worden. In overleg met trainers en coaches wordt het nieuwe lid dan toegevoegd aan een team. In onze club is minimaal 2x per week trainen de norm en bij de jeugd zelfs verplicht. Training gemist? Geen nood, er zijn voldoende andere trainingen in de week waar je kunt inhalen.
 
Hockey is een sport die in competitieverband wordt gespeeld. Junioren (tot 18 jaar) spelen op zaterdag, senioren (vanaf 18 jaar) op zondag. HC Nuth heeft op dit moment ongeveer 25 competitiespelende teams van jongste jeugd t/m veteranen. Hiernaast heeft HC Nuth ook een groep enthousiaste trimhockeyers. Zij trainen 1x in de week en spelen een onofficiële competitie met andere trimhockeyteams in de regio.
 
Alle leden worden ingezet om elk seizoen een paar keer een wedstrijd te fluiten. Bij jeugdleden kan dit bestaan uit het begeleiden als spelleider van wedstrijdjes van jongste jeugd teams. Zodra het examen van de KNHB-spelregelcursus met goed gevolg is afgelegd (vanaf 15 jaar verplicht), worden junioren en senioren ingezet om elftalwedstrijden te fluiten. Hierin worden alle leden begeleid en de club biedt elk seizoen hiervoor opleidingen aan.
 
Als de club open is (tijdens trainingen en uiteraard wedstrijden), is ook het clubhuis geopend en kunnen begeleiders en ouders te allen tijde in het clubhuis vertoeven. De bar in het clubhuis is alleen geopend op vrijdagavond, zaterdag en zondag (indien er een thuisprogramma is op zondag). Wel is er altijd koffie/thee en frisdrank te krijgen uit de desbetreffende automaten tegen contante betaling. Van ouders van junioren en van senioren wordt verwacht dat zij inzetbaar zijn in het schema van de barbezetting. De schema's worden opgesteld door de (coaches van) de teams.
 
HC Nuth draait op vrijwilligers. We hebben geen bezoldigde bestuursleden of commissieleden. Enkel de vaste trainers krijgen een zeer bescheiden vrijwilligersvergoeding. Van alle leden verwachten wij dus een mentaliteit om er gezamenlijk de schouders onder te zetten. De consumptiementaliteit ("Ik betaal contributie dus de club moet maar regelen dat....") is bij ons uit den boze. Ouders van junioren, oudere junioren en senioren worden uitgenodigd om actief als vrijwilliger op te treden. Vele handen maken immers licht werk. In het inschrijftraject is ruimte om voorkeuren aan te geven.
 
De club organiseert gedurende het seizoen vele extra activiteiten. Op hockeygebied bijvoorbeeld de Frockey Hockey Dagen om kinderen kennis te laten maken met hockey, de Zomerbidontrainingen in de zomervakantie, de Wintermutstrainingen tijdens de winterstop en hockeyclinics met (jeugd)internationals van Oranje. Daarnaast zijn er ook sociale activiteiten zoals droppings, feestavonden, Sinterklaasviering, de Nieuwjaarsreceptie, familiehockeytoernooi, interclubtoernooi en Sportgala.

Maatschappelijke stage
Het is mogelijk je verplichte maatschappelijke stage bij HCN te vervullen. Log in op deze website en kijk dan in de linkerkolom onder Documenten bij Clubinformatie naar het document Maatschappelijke Stage. Opgeven kun je doen door een email te sturen naar [email protected] .
 
 CLUBBOEKJE
 
 
Hockeyclub Nuth heeft ook een Clubboekje waarin nog een keer kernachtig staat omschreven wie wij zijn en waar wij voor willen staan. 
Een digitale versie kun je inzien door op onderstaand plaatje te klikken:
 
 

Statistieken
zaterdag 20 juli 2024
Aantal leden (info) 240
Nu online 45
Leden met @ 99,2%
SMS Bereik (teams) 66,7%
Vandaag jarig
Sponsors
Bekijk alle sponsors
facebookLinkedInTwitterKNHB Naar de KNHB site